Președintele ales Maia Sandu a anunțat trei priorități pentru perioada imediat următoare

Maia Sandu și-a anunțat prioritățile pentru perioada imediat următoare investirii în funcția de președinte al țării.

”Ne aflăm într-o criză economică, sanitară foarte mare. Oamenii au fost privați de ajutoare, iar fărădelegile continuă fără opreliște. Nu vom putea rezolva toate aceste probleme într-o zi, printr-o minune, dar trebuie să facem tot posibilul ca oamenii să simtă schimbarea”, a spus Sandu, menționând trei priorități pentru perioada următoare.

Printre acestea se numără:

Maia Sandu a adresat și un mesaj pentru vorbitorii de limbă rusă. 

”Știu că ați votat nu pentru lozinci geopolitice, dar ați votat pentru schimbări concrete în țară și în viața voastră. Eu apreciez votul fiecăruia dintre voi, indiferent cu cine ați votat. Țara noastră a fost folosită în scopuri personale de cei care s-au numit pro-europeni, și de cei care se numeau pro-ruși. Acum avem nevoie ca niciodată de coeziune civică pentru soluționarea problemelor grave. E important să nu permitem dezbinarea noastră de către cei care încearcă să câștige capital politic. Sarcina principală este realizarea schimbărilor în țară, lupta cu corupția și reforma justiției. Avem nevoie de un buget care ne va permite să ieșim din criză”, a mai spus Maia Sandu.

Președintele ales nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor, menționând că invită reprezentanții mass-media la o întâlnire în format mai larg, care va avea loc luni, la Palatul Republicii.

 

 


Preluat de la: Publika.md