Ploia torenţială de duminică a distrus o porţiune în reparaţii de pe şoseaua Chişinău-Ungheni (FOTOREPORT)

Ploia torenţială de duminică a distrus o porţiune în reparaţii de pe şoseaua Chişinău-Ungheni. După ploaia torenţială de zilele trecute, pe traseul naţional,care trece prin localitatea Vatra, s-a format un crater imens, cu o adâncime de câţi metri. Mai mult, şi carosabilul a fost deteriorat, aşa că zona a fost încercuită, pentru ca maşinile să nu se prăbuşească în groapă.

Localnicii din Vatra spun că e o dovadă a calităţii lucrărilor şi se tem că maşinile s-ar putea prăbuşi în crater.

„Trebuie luate măsuri. Cum aşa, ei au lucrat, dar nu şi-au făcut treaba până la capăt. Dar acolo e centrul localităţii, merg autobuze. Doamne fereşte, se prăbuşeşte şi mor oameni.”

„Ei pun asfalt zece centimetri, mai pun încă vrei zece deasupra sau cinci şi aşa mai departe. Bătaie de joc, e straşnic. Aşa se face, europenii dau bani şi ei fură.”

Drumarii au intervenit de dimineaţă să acopere groapa, la câteva zile de la apariţia craterului. Ei spun că terasamentul era umed şi exista riscul ca asfaltul să se surpe mai tare. Muncitorii pe care i-am întâlnit azi nu ne-au putut spune cauza formării craterului.

„De unde să ştiu eu, a plouat tare.”

Administraţia de Stat a Drumurilor menţionează într-un comunicat că lucrările de evacuare a apelor din zona respectivă nu au fost încă finalizate şi că terasamentul s-a surpat din cauza cantităţii mari de precipitaţii. Dacă se va dovedi că vina e a antreprenorului, acesta va remedia situaţia din cont propriu, astfel că bugetul proiectului nu va fi prejudiciat.

Lucrările de renovare a şoselei Chişinău-Ungheni, cu o lungime de aproape 100 de kilometri, au început în 2014 şi trebuiau să se încheie în 2016. Cinci contracte au fost încheiate pentru acest drum, două cu o companie din Azerbaidjan, două cu una din Cehia şi unul cu o firmă din Moldova.

Bugetul total al lucrărilor este de 80 de milioane de euro,credit de la partenerii externi.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie