Peste 250 de şoferi au fost opriţi de inspectorii de patrulare, iar valoarea amenzilor aplicate se ridică la 40 de mii de lei

Peste 250 de şoferi care se deplasau vineri pe traseul Chişinău – Bălţi au fost opriţi de inspectorii de patrulare la intrarea în oraşul Orhei. Aceştia au fost traşi pe dreapta şi verificaţi dacă au comis încălcări în trafic sau au fost amendaţi, dar se eschivează de la achitarea sancţiunilor. În rezultat, angajaţii INSP au întocmit 64 de procese verbale, iar valoarea amenzilor aplicate se ridică la aproximativ 40 de mii de lei.

„- Bună ziua, direcţia poliţiei de patrulare!”

Acest bărbat a fost depistat că avea 16 amenzi neachitate pentru diverse încălcări în trafic. Iar o şoferiţă, care la fel a trecut prin filtrul poliţiştilor, le-a povestit oamenilor legii că tocmai l-a surprins, ceva mai devreme, cum a încălcat regulamentul circulaţiei rutiere.

„- Până la Orhei, de două ori a trecut linia albă.
– Doamna, noi deja l-am stopat, i-am găsit 16 amenzi.
– Eu îs în şoc.”

Ulterior însă poliţiştii au constatat că şoferul a închiriat automobilul şi că nu poate fi tras la răspunere
Bărbatul nu a fost prea vorbăreţ cu jurnaliştii.

„- De ce nu vreţi să vorbiţi cu noi?”

Iar un conducător auto şi-a continuat drumul pe jos, după ce maşina i-a fost ridicată de poliţişti pentru că era anunţată în căutare.

„Daţi-mi pace oameni buni, chiar sunteţi aşa … ?”

„E anunţată recent în căutare. Data de 3 a opta 2020. Acuş o să vină echipajul nostru şi o să plece aici la Inspectoratul de Poliţie Orhei.”

Un alt şofer care conducea o maşină înmatriculată în Marea Britanie a fost sancţionat cu 3 mii de lei pentru că a completat greşit în vinieta. Bărbatul a încercat să se justifice.

„Eu seara aveam febră şi nu am ieşit să plătesc vinieta şi l-am rugat frumos pe nepotul să plătească. Dar el dacă are 20 de ani şi nu se gândeşte bine, în loc de Anglia, a spus Germania.”

Unii dintre șoferii prinşi pe picior greşit au spus că nu au achitat amenzile, pentru că nu au primit citații privind încălcările surprinse de camerele de supraveghere.

„Amenzile din iulie, care pe cameră ca şi cum ar veni acasă aşa şi nu le-am primit. Şi i-am întrebat de ce nu vin. Zic, ei că poşta nu ştiu ce.”

Printre cei traşi pe dreapta au fost şi şoferi disciplinaţi.

„Vă spun cinstit că mă strădui să merg corect să nu fac probleme cu nimeni şi ei cu mine. Şi iaca cum.”

„Cele mai frecvente încălcări sunt depăşirea limitei de viteză precum şi încălcarea marcajului longitudinal rutier. Mai este şi trecerea la semnul interzis al semaforului.”, a declarat Igor Postu, şef secţia Monitorizare şi Documentare trafic rutier din cadrul INSP.

Anul trecut, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Naţional de Securitate Publică au înregistrat peste 200 de mii de contravenţii.


Preluat de la: Publika.md