PERCHEZIȚII într-un laborator din Capitală, unde se produceau dezinfectanți contrafăcuți, în care s-ar fi adăugat un compus extrem de toxic

Percheziții într-un laborator și o secție clandestină din Chișinău, unde se produceau dezinfectanți contrafăcuți în proporții deosebit de mari, precum și alte produse chimice. Descinderile au fost efectuate de ofițerii de investigație ai Poliției de Frontieră în comun cu Poliția sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, gruparea infracțională era constituită din opt membri care activau sub acoperirea a două companii autohtone. Pe lista produselor periculoase vândute în mai multe regiuni ale țării, diferitor organizații și companii, erau și produse de igienă și curățenie concentrate, ambalate în recipiente lipsite de sisteme de închidere de siguranţă, prevăzute pentru înlăturarea riscului ingestiei substanţei de către copii.

În urma perchezițiilor au fost găsite recipiente, cu etichetele unor producători europeni certificați în Republica Moldova, care erau reumplute cu tot felul de produse contrafăcute de către membrii grupării.

Potrivit oamenilor legii, suspecții au contribuit la sporirea cazurilor de infectări atât cu noul virus, cât și cu alte maladii transmisibile. În urma investigațiilor, s-au constatat situații de îmbolnăvire cu COVID-19 înregistrate în organizațiile unde s-au folosit astfel de produse contrafăcute.

Produsele contrafăcute au fost duse la expertizare, existând bănuiala că în ele puteau fi adăugate tot felul de compuşi chimici, printre care şi metanol, un compus extrem de toxic, precum şi emolienți cu efecte nocive și extrem de periculoase pentru sănătatea celor care le folosesc.

Investigațiile pe acest caz continuă.


Preluat de la: Publika.md