PAS vrea o comisie de anchetă pentru a verifica măsurile luate de guvernare pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Fracțiunea PAS a înregistrat astăzi un proiect de hotărâre a Parlamentului pentru constituirea unei comisii de anchetă pentru evaluarea măsurilor întreprinse de Guvern în vederea prevenirii și combaterii epidemiei de COVID-19. Această comisie urmează să analizeze deciziile, acțiunile și inacțiunile Guvernului pentru a identifica vinovații de această situație dezastruoasă. Despre acest lucru a anunțat președinta formațiunii Maia Sandu, care nu deține mandat de deputată.

Între timp, numărul lucrătorilor medicali a urcat. Dacă azi-dimineața, au fost confirmate 887 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 218, asistenţi medicali – 322, felceri – 54, paramedici – 1, farmacişti – 14, personal auxiliar – 278 persoane. Până seara, s-au adăugat încă 45, adică în total 932: asistenți medicali – 15, personal auxiliar – 18, felceri – 4, medici – 8.

Cei mai mulți lucrători medicali confirmați cu COVID-19 sunt din cadrul asistenței medicale urgente din Chișinău – 19 cazuri şi Spitalului Clinic Municipal Bălţi – 11 cazuri, unde s-a desfăşurat testarea intensivă pe focare.

https://www.facebook.com/maia.sandu/posts/1257005471174736


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie