Partidul Democrat bate în retragere. Discuțiile dintre PAS, Platforma DA şi PDM, amânate

Partidul Democrat bate în retragere. Deputaţii PDM nu vor participa la discuţiile care urmau să aibă loc luni cu PAS și Platforma DA, în vederea demiterii Guvernului Chicu și instaurării unui nou executiv. Cel puțin asta ne-a spus președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari. Democrații nu au răspuns la apelurile noastre pentru a ne spune mai multe detalii.

Într-un comunicat de presă, aceştia menționează că nu au luat încă vreo decizie privind demiterea actualului Guvern sau formarea unui nou executiv. Democrații precizează că dacă există discuții cu alte formațiuni, acestea nu pot fi numite consultări. Totodată, ei menționează că nu vor vota un nou cabinet de miniştri alături de traseiști.

La sfârșitul săptămânii, Alexandru Slusari a declarat că luni vor avea loc consultări între Partidul Democrat din Moldova, Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate pentru a stabili dacă pot vota împreună pentru demiterea Guvernului Chicu și dacă vor susține un nou executiv.

Cele trei partide nu au împreună 51 de voturi pentru a demite Guvernul, nici pentru a susţine alt cabinet de miniştri.

CITEŞTE ŞI: Slusari: PDM, Platforma DA și PAS vor avea consultări privind posibilitatea demiterii Guvernului Chicu și a învestirii unui nou Executiv


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie