Papa Francisc s-a rugat pentru unitatea Europei în aceste vremuri grele: ”Toţi împreună să putem merge înainte ca fraţii”

Papa Francisc a insistat miercuri asupra unităţii Uniunii Europene astfel încât „toţi împreună să putem merge înainte ca fraţii”, în cadrul slujbei matinale pe care o oficiază în fiecare zi, în contextul pandemiei de coronavirus, în capela reşedinţei sale din Casa Santa Marta, relatează EFE, citat de agerpres.ro.

Înainte de începerea liturghiei, care zilele acestea este dedicată pandemiei, Papa a reamintit că miercuri este sărbătorită Ecaterina din Siena (25 martie 1347- 29 aprilie 1380), o mistică dominicană, venerată ca sfântă de Biserica Catolică, şi care a fost declarată învăţătoare a Bisericii şi protectoare a Europei.

Papa Francisc le-a cerut miercuri credincioşilor să se roage „pentru Europa, pentru unitatea Europei şi pentru unitatea Uniunii Europene: pentru ca toţi împreună să putem merge înainte ca fraţii”.

În urmă cu câteva zile, în ajunul summitului Consiliului European în care urmau să fie aprobate ajutoarele pentru starea de urgenţă provocată de pandemie, papa Francisc le-a cerut credincioşilor, în timpul slujbei matinale din Casa Santa Marta, să se roage pentru ca „Europa să ajungă la această unitate, această unitate fraternă la care au visat părinţii fondatori ai Uniunii Europene”.

Sfântul părinte a invocat bătrânul continent şi cu prilejul mesajului său de Paşte, subliniind că este „foarte urgent în împrejurările actuale ca rivalităţile să nu recapete forţă şi ca noi toţi să ne recunoaştem ca parte ai unei unice familii şi să ne susţinem reciproc”.

„Astăzi UE se află în faţa unei provocări istorice de care depinde nu doar viitorul său, ci şi cel al lumii întregi. Să nu pierdem ocazia să ne demonstrăm încă o dată solidaritatea, recurgând inclusiv la soluţii inovatoare”, declarase papa cu acea ocazie.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie