Pandemia de coronavirus ia amploare la nivel mondial. OMS: A fost înregistrat un nou record zilnic de cazuri noi

La nivel mondial, pandemia de COVID-19 ia proporţii: potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, s-a înregistrat un nou record zilnic de cazuri noi, peste 228 de mii în ultimele 24 de ore. Jurnaliştii de la Reuters susţin că în Statele Unite, Brazilia, India şi Africa de Sud au fost înregistrate cele mai multe îmbolnăviri.

Recordul precedent a fost înregistrat pe 4 iulie: peste 212 mii de cazuri. În acest context, OMS avertizează că autorităţile ar trebui să se gândească serios la reimpunerea unor restricţii dure, inclusiv la limitarea circulaţiei cetăţenilor. 

Directorul OMS pentru Situaţii de Urgenţă, Michael Ryan, a comparat răspândirea virusului cu incendiile de vegetaţie şi a spus că focarele mici sunt uşor de lichidat, însă greu de detectat. El a sfătuit guvernele să se concentreze asupra identificării focarelor mici şi să reacţioneze la timp pentru a preveni răspândirea în masă. 

Experţii OMS avertizează că este foarte puţin probabil ca virusul să fie eradicat.

În total, la nivel mondial au fost confirmate peste 12,6 milioane de cazuri şi 562 de mii de decese. Peste 7,3 milioane de bolnavi de COVID-19 s-au vindecat până acum.


Preluat de la: Publika.md