OMORUL de la Costeşti. Ce sentinţe au primit tinerii care l-au bătut cu bestialitate pe Dumitru Jomir, în noaptea de Revelion

13 ani de puşcărie şi o amendă de 40 de mii de lei. Cu aceste pedepse s-au ales doi tineri acuzaţi de omorul comis de Revelion, în satul Costeşti, raionul Ialoveni. Sentinţa a fost pronunţată sâmbătă de către Judecătoria Hînceşti cu sediul la Ialoveni.

Rudele băiatului ucis în bătaie spun că pedeapsele cu care s-au ales cei doi sunt prea blânde, motiv pentru care vor ataca hotărârea primei instanţe la Curtea de Apel Chişinău.

Principalul inculpat, tânărul de 21 de ani care s-a ales cu 13 ani de închisoare, va trebui să achite prejudicii morale în valoare de 300 de mii de lei familiei victimei. De menţionat că procurorul a cerut pentru el 12 ani de detenţie.

Cel de-al doilea condamnat, minorul de 17 ani, s-a ales cu pedeapsă contravenţională: o amendă de 40 mii de lei, în timp ce procurorul a cerut pentru el doi ani de puşcărie. Dacă amenda va fi plătită în trei zile lucrătoare, atunci părinţii băiatului vor achita doar jumătate din sumă. Procurorul Valeriu Cîrlan spune că sentinţa ar putea fi atacată la Curtea de Apel Chişinău după publicarea motivării.

La judecătorie au fost prezente rudele băiatului omorât în bătaie la Costeşti. Apropiaţii victimei consideră că toţi cei care au fost implicaţi şi prezenţi la crimă ar trebui să plătească cu vârf şi îndesat.

„Dintre toţi 15 care au participat la omorul lui Dumitru, am luptat pentru aceşti doi. La urmă, a ajuns unu. Dacă de la început, în bătaie erau implicaţi doar Dumitru şi Simion, cred că Dumitru era acum în viaţă. Nu m-am aşteptat la aşa o nedreptate, chiar e nedreptate”, a declarat Parascovia Levinte, mătuşa băiatului omorât.

Avocatul familiei victimei va ataca sentinţa la Curtea de Apel.

„Noi nu suntem de acord în privinţa pedepsei aplicate minorului, în mod special, având în vedere că a fost aplicată doar amendă. De asemenea, vom solicita în privinţa ambilor inculpaţi să fie, totuşi, aplicată pedeapsa maximă prevăzută de lege”, a precizat Vadim Vieru, avocat Promo-LEX.

Dumitru Jomir, un tânăr de 21 de ani, a fost bătut cu bestialitate în noaptea dintre anii 2019-2020. Imaginile de groază au fost surprinse de o cameră de supraveghere din preajmă. În video se vede cum mai mulţi tineri îl bat până îl doboară la pământ. La un moment dat, Dumitru reuşeşte să se ridice, însă imediat primeşte o lovitură cu piciorul în cap, care i-a fost fatală. Victima cade din nou la pământ şi nu se mai ridică.

Citeşte şi: 15 priveau cum unul îl omoară. Ministrul Voicu a oferit DETALII despre CRIMA de la Costeşti (VIDEO)

Din cauza traumatismelor cumplite suferite la cap, Dumitru a ajuns în stare critică la spital unde a murit peste câteva zile.

Citeşte şi: CRIMA de la Costeşti a îngrozit Moldova. Bunica băiatului ucis, DISTRUSĂ de DURERE: L-am aşteptat viu, dar l-au adus în sicriu

Potrivit martorilor, tânărul şi-a pierdut viaţa după ce ar fi încercat să-şi apere un prieten care ar fi intrat în conflict cu unul dintre agresori. Tragedia de la Costeşti a provocat un şir de proteste. Zeci de oameni au ieşit în stradă pentru a cere dreptate.

Citeşte şi: Tânărul din Costeşti, omorât în bătaie în noaptea de Revelion, a fost condus pe ultimul drum


Preluat de la: Publika.md