O femeie din București, capul unei rețele de traficanți de droguri. Cum vindea substanțele aduse din Turcia și Olanda

Procurorii DIICOT au destructurat o reţea de traficanţi droguri din București condusă de o femeie, care aducea heroină din Turcia sau etnobotanice comandate în Olanda prin Darkweb – reţeaua „ascunsă” de pe Internet folosită de grupări criminale din toată lumea, informează DIICOT.

Anchetatoriii spun că femeia a implicat în această reţea mai mulţi membri de familie, printre care concubinul ei, închis într-un penitenciar pentru omor, iar cu ajutorul acestuia, traficanţii intenţionau să introducă droguri în penitenciar, însă operaţiunea nu a mai avut loc, după ce în luna martie a fost instituită în România starea de urgenţă.

De asemenea, din grupare mai făceau parte un cumnat al femeii, dar și fiul ei. Anchetatorii au descoperit că femeia s-a deplasat de mai multe ori în Turcia, unde avea stabilite relaţii vechi cu furnizori de heroină.

Deplasările erau făcute periodic, la intervale de aproximativ două luni, iar pentru transportul direct al drogurilor, ea folosea „cărăuşi”, rude şi persoane de încredere, fiecare primind sume cuprinse între 5.000 de euro şi 10.000 de euro pentru un transport, transmit procurorii DIICOT.

Cumnatul femeii era cel care se ocupa cu ascunderea drogurilor şi distribuirea lor în cea mai mare parte către consumatori de pe raza cartierului Ferentari din Bucureşti. Un rol important îl avea şi fiul femeii care se ocupa de traficul de cocaină. Alţi membri ai grupării aveau rolul de a efectua comenzi online pe Darkweb de substanţe psihoactive (etnobotanice) de pe teritoriul Olandei, plăţile fiind realizate cu criptomonedă Bitcoin.

Miercuri, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat o acţiune de prindere în flagrant, pe raza Sectorului 3 din Capitală, ocazie cu care a fost depistat unul dintre liderii reţelei de traficanţi, în timp ce transporta cantitatea de un kilogram de substanţe psihoactive, recent introdusă în ţară, având Olanda ca ţara de provenienţă. 

 


Preluat de la: Publika.md