Nici pandemia nu i-a speriat pe protestatarii din PMAN: "Nu ne este frică de pandemie, cât de situaţia care se întâmplă”

Jos Dodon, jos Guvernul Chicu, vrem alegeri anticipate! Au fost lozincile scandate de mii de oameni care au ieşit să protesteze în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la îndemnul preşedintelui ales, Maia Sandu şi al PAS. Majoritatea celor prezenţi au purtat mască de protecţie, în schimb de distanţă socială, nici vorbă. Protestatarii s-au îmbulzit lângă scenă, chiar dacă organizatorii au făcut marcaje speciale pentru a păstra distanţa.

Preşedintele ales, Maia Sandu, a ieşit cu un discurs în faţa oamenilor.

„Această nebunie trebuie să înceteze. Guvernul trebuie să meargă în demisie şi imediat să pornească mecanismul de declanşare a alegerilor parlamentare anticipate. Astăzi în Parlament nu există 51 de deputaţi cumsecade care să voteze şi să susţină un Guvern care să lucreze pentru oameni. ”

Manifestanţii au venit din diferite raioane ale ţării. Oamenii spun că s-au săturat de sistemul corupt, de actualul Guvern şi de Parlament. Ei susţin că singura soluţie este declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Am venit astăzi să alungăm hoţii de la guvernare, ne-am săturat de ei.”

„Să le spunem încă o dată că toate organele astea de stat nu sunt proprietăţi private, iar dacă el a pierdut alegerile, să fie bun să îşi dea demisia şi să lase toate organele de stat în puterea Preşedintelui.”

Oamenii ne-au spus că nu le este frică de pandemie şi că îşi doresc cu orice preţ o schimbare.

„Aş vrea o schimbare pentru tineret, să aibă de lucru la noi în ţară, să nu se mai ducă peste hotare”

„Pentru un viitor mai bun la copii noştri, care din cauza unor persoane, copii au câte opt ani de zile, iar părinţii nu sunt lângă ei, nu pot să fie la ziua lor de naştere măcar.”

„Nu ne este frică de pandemie, cât de situaţia care se întâmplă. Adică ne pasă de viitorul nostru şi a copiilor noştri.”

„Da, nouă ne este frică de pandemie, dar mai frică ne este de Pandemia- Guvernul care ne conduce „

Protestul din Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost monitorizat de zeci de poliţişti, care au înconjurat sediul Guvernului.

Purtătorul de cuvânt de la Preşedinţie, Carmena Sterpu, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu din partea lui Igor Dodon la protestul de astăzi.

Nu am obţinut o reacţie nici din partea consilierului premierul Ion Chicu, Boris Harea.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie