Neymar, vizat de o plângere pentru homofobie în Brazilia

Un militant LGBT brazilian a depus o plângere la Parchetul din Sao Paulo împotriva lui Neymar, după ce atacantul echipei de fotbal Paris Saint-Germain i-a adresat insulte cu caracter homofob prietenului mamei sale, informează AFP, citat de agerpres.ro.

Parchetul a confirmat că a primit plângerea, care urmează să fie analizată de un procuror, însărcinat să decidă dacă va demara sau nu urmărirea penală împotriva starului naţionalei Braziliei.

Luni, activistul Agripino Magalhaes, care nu este implicat direct în acest caz, a anunţat pe Instagram că intenţionează să depună o plângere pentru „infracţiunea de homofobie şi incitare la ură”.

Anturajul lui Neymar nu a dorit să comenteze această informaţie.

Atacantul, în vârstă de 28 ani, este acuzat că i-a adresat insulte homofobe lui Tiago Ramos (22 ani), prietenul mamei sale, Nadine Gonçalves (52 ani), cea care a făcut publică relaţia cu tânărul respectiv în luna aprilie, iar presa de scandal a dezvăluit că acesta ar fi bisexual.

În urmă cu un an, Neymar a fost acuzat de viol de o tânără braziliancă, pe care a făcut-o să vină la Paris după un flirt online, însă cazul a fost clasat fără urmări, în absenţa unor probe concludente.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie