Natalia Morari lansează o „vânătoare de investitori”: Ce condiții vrea să le ofere companiilor care vor veni să funcționeze în Republica Moldova

„„𝐕𝐚̂𝐧𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢”: 🔵 Protejarea garantată a drepturilor de proprietate și a condițiilor de ședere a investitorului și a persoanelor asociate pe teritoriul țării noastre. Trebuie să eliminăm toate normele din legislația noastră care prevăd posibilitatea deposedării de proprietate, cu excepția cazurilor în care aceasta nu aparține altcuiva sau nu este subiectul unei executări silite de către creditori. 🔵 Moldova trebuie să renunțe la imunitatea suverană în relațiile cu investitorii. Renunțând la această imunitate, permitem oricărui investitor să se judece cu noi în orice țară din lume, în țara sa de origine. 🔵 Oferirea investitorului posibilități de a aduce în cantitatea necesară forță de muncă temporară și ieftină. Și asta fără birocrație, piedici și formalități inutile. În regim de notificare, pe o perioadă de 3-5 ani, iar compania se obligă să-i scoată din țară la termenul stabilit.

🔵 Vom restabili învățământul tehnic profesional. Acesta va fi un element al ecosistemului pe care îl vom crea în jurul fiecărui investitor. 🔵 Pe baza investitorului principal, vom crea sute, dacă nu mii de întreprinderi mici și mijlocii, care vor furniza materialele, materii prime sau componentele necesare pentru producătorul principal. 🔵 Programul „Impozite în schimbul investițiilor de stat”. Esența lui constă în faptul că investitorul, plătind impozite în Republica Moldova, va avea dreptul să primească din partea statului investiții nerambursabile în valoare de până la 90% din suma impozitelor plătite, în orice proiect al său din întreaga lume, sub orice formă. 🔵 Finanțe, gestionarea capitalului, asigurări și criptomonede. Trebuie oferim investitorilor structuri legale complet unice, care să răspundă cel mai bine cerințelor acestora în ceea ce privește comoditatea și siguranța gestionării activelor. 🔵 Pentru a îmbunătăți situația pe piața muncii și pentru a oferi investitorilor interni și externi resurse de muncă calificate suficiente, precum și pentru a rezolva problemele sociale, cum ar fi presiunea asupra sistemului de pensii, trebuie să reducem cu 67% contribuțiile sociale din salariile tinerilor până la 28 de ani și ale pensionarilor. 🔵 Măsuri individuale care să încline persoanele responsabile să ia decizii în favoarea Republicii Moldova. Aceasta include acordarea cetățeniei persoanelor potențial importante pentru economia țării și membrilor familiilor acestora. 🔵 În cazuri de importanță deosebită pentru economia țării, Banca Națională poate, în cadrul diversificării rezervelor valutare, să participe la capitalul investitorului în proporție de până la 10% din mărimea rezervelor valutare”, punctează Natalia Morari.


Preluat de la: Unimedia.info