Motivul scandalos pentru care o tenismenă din Bulgaria a fost suspendată pe viață din orice activitate legată de acest sport

A vrut să se îmbogățească trucând meciuri și a fost „eliminată definitiv” din tenis. Alexandrina Naidenova din Bulgaria a fost suspendată pe viață din orice activitate legată de tenis, după o investigație a Unității pentru Integritatea Tenisului a demonstrat că aceasta a trucat mai multe partide în perioada 2015-2019.

Pe lângă suspendare, tenismena va fi nevoită să achite și o amendă mare, de 150 mii de dolari.

Măsurile drastice au fost aplicate după ce jucătoarea născută la Plovdiv a refuzat să coopereze cu Unitatea pentru Integritatea Tenisului. Ea a încălcat de 13 ori normele Programului Anticorupție din Tenis, 12 dintre abateri având legătură cu trucarea de meciuri.

Naidenova a atins cea mai bună clasare din carieră în septembrie 2019, când ocupa locul 218 la simplu. La dublu, bulgăroaica a ajuns până pe locul 95, în septembrie 2017.

Ultimul turneu la care a participat Naidenova a fost cel de la Hua Hin, în Thailanda, de acum un an.

În această lună, Unitatea pentru Integritatea Tenisului a sancţionat alţi doi tenismeni bulgari pentru că, la fel, au luat parte la trucarea unor meciuri. Karen Haciatrian a fost suspendat pe viaţă, iar fratele său, Iuri Haciatrian, a primit o suspendare de 10 ani.


Preluat de la: Publika.md