Moldovean cu permis de conducere fals, depistat la frontieră. Ce pedeapsă riscă bărbatul

Un moldovean care folosea permisul de conducere fals pe teritoriul Uniunii Europene a fost a fost depistat de poliţişti la punctul de trecere Sculeni. 

Incidentul a fost înregistrat în seara zilei de ieri, când pe sensul de ieșire s-a apropiat un microbuz care efectua ruta Republica Moldova- Germania. Printre pasageri se afla un locuitor al raionului Soroca, în vârstă de 32 de ani. Pentru autorizarea ieșirii din țară, acesta a prezentat cartea de identitate românească veridică.

Pasagerul a fost supus controlului suplimentar, în urma căruia s-a depistat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile naționale, fără elementele de protecție. Fiind audiat, bărbatul a recunoscut că acum doi ani, aflându-se în Olanda, s-a întâlnit cu un străin care i-a propus perfectarea unui permis de conducere pentru primele trei categorii, fără a menționa cât anume a scos din buzunar pentru actul falsificat.

Documentul a fost trimis în adresa laboratorului tehnico-juridic. Dacă va fi găsit vinovat, moldoveanul riscă amendă în mărime pînă la 32 500 de lei sau  muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.


Preluat de la: Publika.md