Ministrul de Externe din Belgia, la terapie intensivă din cauza COVID-19

Şefa diplomaţiei belgiene şi fost premier al acestei ţări europene, Sophie Wilmes, este internată cu COVID-19 într-o secţie de terapie intensivă după ce a început să aibă simptome vinerea trecută, iar sâmbătă a fost testată pozitiv la coronavirus, relatează EFE, citată de Agerpres.

Totuşi, potrivit AFP, care citează un purtător de cuvânt, „situaţia ei nu este îngrijorătoare”.

„S-a dus la spital miercuri seară, apoia fost internată la terapie intensivă”, a declarat purtătorul de cuvânt, care a adăugat că Wilmes „este conştientă şi comunică. Situaţia ei este relativ bună”.

Anturajul lui Wilmes, în vârstă de 45 de ani, a cerut să-i fie respectată intimitatea, au informat joi radioteleviziunile flamandă VRT şi francofonă RTBF.

Fostă şefă interimară a executivului între decembrie 2019 şi septembrie 2020 şi actuala şefă a portofoliului externelor în noul executiv belgian crede că s-a infectat din familie şi a anunţat pe reţelele sociale că a fost testată pozitiv la COVID-19.

Actualul premier Alexander de Croo i-a urat pe Twitter „însănătoşire rapidă” şi a amintit că „nimeni nu este imun la virus”.

În Belgia s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 13.227 de cazuri noi de coronavirus, un record naţional de la începtul pandemiei.


Preluat de la: Publika.md