Medic italian: COVID-19 îşi pierde din putere, este mai puţin letal

Noul coronavirus îşi pierde din putere şi a devenit mult mai puţin letal. Declaraţia a fost făcută de medicul italian Alberto Zangrillo, şeful Spitalului San Raffaele din Milano, care a mai precizat că virusul nu mai există din punct de vedere clinic în Italia.

„Testele care s-au efectuat în ultimele 10 zile au arătat o încărcătură virală din punct de vedere cantitativ, care a fost absolut mai mici în comparaţie cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două luni”, a spus Alberto Zangrillo, informează Reuters, citează adevarul.ro

„În realitate, virusul nu mai există din punct de vedere clinic în Italia. Probele prelevate în ultimele 10 zile au arătat o încărcătură virală din punct de vedere cantitativ, care a fost absolut infimă în comparaţie cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două luni”, a spus Alberto Zangrillo, şeful Spitalului San Raffaele din Milano.  

Zangrillo a precizat că unii experţi sunt prea alarmişti cu privire la perspectiva unui al doilea val de infecţii, iar politicienii trebuie să ţină seama de noua realitate.   „

„Trebuie să revenim la a fi o ţară normală. Cineva trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru terorizarea ţării”, a spus el.  

Un al doilea medic din nordul Italiei a declarat agenţiei naţionale de ştiri ANSA că, de asemenea, crede că noul coronavirus îşi pierde din forţă.

„Puterea pe care virusul a avut-o acum două luni nu este aceeaşi pe care o are astăzi. Este clar că astăzi boala COVID-19 este diferită”, a declarat Matteo Bassetti, şeful clinicii de boli infecţioase din spitalul San Martino din Genova.   

Italia se află pe locul trei în lume la numărul de decese cauzate de COVID-19, cu 33.415 de persoane care au murit de la apariţia epidemiei pe 21 februarie şi pe locul al şaselea la numărul de cazuri cu 233.019.   

Cu toate acestea, noile infecţii şi decese au scăzut constant în luna mai, iar ţara relaxează unele dintre cele mai rigide măsuri de izolare din Europa.  

Pandemia de coronavirus a ucis cel puţin 369.086 de oameni în întreaga lume de la apariţia sa în decembrie, în China, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP din surse oficiale şi publicat duminică la 11:00 GMT.  

Peste 6.075.070 de cazuri de infecţie au fost oficial diagnosticate în 196 de ţări şi teritorii de la începutul epidemiei, dintre care cel puţin 2.502.600 sunt considerate acum vindecate. Acest număr de cazuri diagnosticate nu reflectă decât o parte din numărul real de contaminări. Unele ţări testează doar cazurile grave, altele folosesc testarea ca prioritate pentru monitorizare şi multe ţări sărace au doar capacităţi de screening limitate.  


Preluat de la: Publika.md