Maia Sandu transmite un mesaj dur: Igor Dodon și gruparea lui sunt în fruntea sistemului corupt care distruge societatea noastră ca un cancer

 

Igor Dodon se lamentează că Șor cu Plahotniuc vor să-i cumpere deputații. Degeaba se jelește, doar el e de vină că hoția și corupția au revenit în forță. Dacă nu se opunea reformelor în justiție și nu dădea jos guvernul nostru, astăzi am fi fost în plin proces de curățare a justiției și procuraturii de oameni care îndeplinesc comenzi politice sau iau decizii pe bani. Am fi curățat deja cele mai importante organe judecătorești, astfel încât toți corupții ar fi stat cuminți în banca lor așteptându-și rândul.

Dar Igor Dodon nu a vrut justiție independentă, el a vrut să devină Plahotniuc. A vrut să curgă banii la partid din contrabandă și scheme de corupție. A vrut să stea liniștit că nu o să-l întrebe nimeni, nici pe el, nici pe tovarășii lui, de unde vin banii. A vrut să poată da ordine la dreapta și la stânga după cum îi poftește rânza, nu după cum scrie în Constituție.

Datorită lui Dodon, toți corupții au prins la curaj, după ce din iunie până în noiembrie au stat ascunși prin tufișuri. Și acum îi fac concurență, probabil cu oferte mai generoase pentru deputați, primari, consilieri, judecători și mulți alții. Iar Igor Dodon, simțind că-i fuge pământul de sub picioare, și-a amintit brusc de angajamentul din vara trecută de a lupta cu corupția.

Igor Dodon și gruparea lui sunt în fruntea sistemului corupt care distruge societatea noastră ca un cancer. Iar corupția poate fi stârpită doar de oameni cinstiți și curajoși.

Maia Sandu / facebook.com 


Preluat de la: Timpul.md