Maia Sandu ANUNȚĂ sfârșitul guvernării Dodon&Chicu

Lidera PAS, Maia Sandu, spune că anul acesta nu mai pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate, așa cum a sugerat recent președintele Igor Dodon, întrucât Constituția interzice dizolvarea Parlamentului în ultimele șase luni de mandat ale șefului statului. Potrivit lui Maia Sandu, ar putea exista o singură situație în care să fie organizate alegeri anticipate și anume dacă președintele Igor Dodon își va da demisia. Lidera PAS a făcut remarcile duminică seara, într-o postare video pe Facebook.

„Nu vedem necesitate de a crea alte platforme de comunicare. Noi discutăm în continuare pe platforma parlamentară”, a declarat Maia Sandu, în această seară, într-un live pe Facebook, în cadrul căruia a răspuns la întrebările jurnaliștilor și cetățenilor.

„Alegerea este foarte grea: sau lăsăm acest Guvern și ajungem la un dezastru și mai mare sau încercăm să-l demitem și să promovăm unul care poate să facă ceva pentru cetățeni. Există riscuri mari pentru partid. Dacă lăsăm acest Guvern, ne-am convins cât de urâtă va arăta situația pentru cetățeni. Și aici este o alegere foarte grea pentru noi: să încercăm să numim un Guvern mai bun pentru cetățeni, asumându-ne toate riscurile politice și de imagine, inclusiv riscurile electorale de mai departe, sau să lăsăm lucrurile așa cum sunt. Eu cred că, dacă suntem sinceri cu noi, trebuie să încercăm să îmbunătățim situația cetățenilor, indiferent de consecințele politice pentru noi pe termen mediu și lung și asta o să încercăm să facem. Sperăm să avem sprijinul și înțelegerea dvs”, a declarat Maia Sandu.

Citește și Alegerile prezidențiale trebuie organizate de o guvernare ne-dodonistă

 


Preluat de la: Timpul.md