Maia Sandu anunță ce i s-ar întâmpla lui Putin dacă ar veni în Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat în cadrul unui interviu acordat la Chișinău jurnaliștilor străini că dacă Vladimir Putin ar veni în Moldova ar fi arestat.

„Republica Moldova este semnatar al acordului Curții Penale, iar Moldova va respecta decizia Curții”, a precizat Maia Sandu, care a răspuns că în acest context, dacă președintele Rusiei ar veni în R. Moldova ar fi arestat. Totodată, Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova nu este în pericol acum pentru că războiul pornit de Rusia este dincolo de graniță.

„Acum nu există niciun risc de invazie militară pentru Republica Moldova, grație Ucrainei care ține armata rusă departe de granițele noastre. Dar ne confruntăm cu tentative din partea Rusiei de destabilizare a țării noastre. Am vorbit despre aceste tentative, acum câteva luni. Din fericire instituțiile noastre au reușit să apere țara, iar noi devenim tot mai rezistenți.   De mulți ani vedem că Rusia încearcă să ne șantajeze țara, folosind energia. Și vreau să vă spun că azi, pentru prima dată de la dobândirea independenței, Moldova, cu excepția regiunii Transnistria, nu consumă gaze rusești. Este o premieră. Înseamnă că ne diversificăm, că nu depindem de Rusia cum a fost cazul timp de trei decenii. Lucrăm, devenim mai rezistenți, dar desigur avem nevoie de sprijin. Propaganda este o mare problemă, iar aceasta ne-a afectat procesul democratic.”, a declarat președintele, scrie Euronews.


Preluat de la: Publika.md