Acest lucru este menționat într-o publicație a The Guardian, scrie „Evropeiskaia Pravda”.
După ani de chibzuire și datorită convingerilor unui avocat care a lucrat gratuit, Barbara de Doge a decis să transmită tabloul Muzeului Municipal din Belluno, unde a fost văzut ultima dată în 1973.
După cum a informat publicația în martie, anterior femeia refuza să returneze opera, în ciuda faptului că aceasta figurează pe listele poliției cu cele mai căutate obiecte de artă.
Ea insista asupra dreptului său de proprietate, în mai parte din cauza faptului că soțul său decedat, baronul de Doja, a achiziționat tabloul în 1973 în mod legal, la scurt timp după ce acesta fusese furat.
Pînă la divorțul lor, tabloul a fost păstrat în conacul lor din secolul al XVI-lea din Norfolk. Tabloul a fost pictat de artistul italian Antonio Solario, unele dintre lucrările sale fiind păstrate la Galeria Națională din Londra.
Muzeul din Belluno a achiziționat tabloul în 1872. Acesta se afla printre cîteva opere furate peste o sută de ani. O parte din lucrările furate au fost găsite ulterior în Austria – anume acolo, de Doja a achiziționat tabloul lui Solario de la o persoană necunoscută.
Despre locul în care se afla tabloul nu se știa nimic pînă în 2017, cînd Barbara de Doge a încercat să vîndă tabloul prin intermediul unei case de licitații regionale. Tabloul a fost recunoscut de o persoană care avea legătură cu Muzeul Belluno.
În 2020, tabloul a fost returnat femeii, deoarece, din cauza întîrzierilor cauzate de COVID-19, autoritățile italiene nu au reușit să furnizeze la timp documentele necesare poliției britanice.
De-a lungul anilor, avocatul Christopher Marinello, specialist în cazuri de opere de artă furate, a încercat în repetate rînduri să o convingă pe femeie să „facă ceea ce trebuie” și să returneze opera de artă muzeului. El a dus tratativele de returnarea gratuit, deoarece dorea să ajute orașul din regiunea Veneto, de unde provine familia sa.
Preluat de la: Noi.md