Lupii de la Cernobîl aflați sub influența radiațiilor au dezvoltat o mutație foarte utilă

În 2014, Love și colegii ei au intrat în zona de excludere a Cernobîlului și au pus lupilor sălbatici gulere GPS cu aparate de măsurare a radiațiilor. De asemenea, au prelevat mostre de sînge de la animale pentru a înțelege cum reacționează la radiațiile care cauzează cancer, potrivit unui comunicat publicat de Societatea de Biologie Integrativă și Comparată.

Astfel, cercetătorii au putut face măsurători în timp real în locul unde erau lupii și au putut observa la ce nivel de radiații au fost expuși, a spus Cara Love. S-a constatat că lupii erau expuși la un nivel de radiații de șase ori mai mare decît limita de siguranță pentru oameni. Sistemul imunitar al lupilor de la Cernobîl părea diferit de cel al lupilor normali – similar cu cel al bolnavilor de cancer care trec prin radioterapie, au descoperit cercetătorii.

Cercetarea ar putea fi cheia pentru studiul modului în care mutațiile genetice la oameni ar putea crește șansele de supraviețuire la cancer. Și cîinii de la Cernobîl par a fi dezvoltat o rezistentă la radiații, potrviit studiului. Descoperirea poate fi una de importanță majoră, deoarece poate oferi informații privind mutațiile care pot crește rezistența oamenilor la diferite tipuri de cancer.


Preluat de la: Noi.md