Jesus Navas, "motorul" lui FC Sevilla. Fundașul joacă al 13-lea sezon la clubul andaluz

Jesus Navas, un jucător emblematic al lui FC Sevilla, a îndrăgit fotbalul încă de mic copil și afirmă că nu-și închipuie ce viață ar fi avut fără gruparea andaluză. Născut în Los Palacios y Villafranca, un municipiu din provincia Andaluzia, Navas a ajuns la clubul alb-roșu la vârsta de 15 ani și a început să joace pentru echipa de juniori. 

”Venind aici, mi-am realizat un vis. În copilărie, mingea era cel mai bun prieten al meu. Tata mă aducea la club, iar mai târziu făceam multe ore cu autocarul până la antrenament. Mai apoi, am ajuns la prima echipă și pentru mine acesta a fost un eveniment formidabil. Sunt norocos deoarece totul a decurs în favoarea mea”, a povestit fundașul FC Sevilla, căpitan de echipă, Jesus Navas.

Jesus Navas a jucat 10 sezoane la FC Sevilla și a cucerit, cu gruparea andaluză de două ori Cupa UEFA, de două ori Cupa Spaniei, odată Supercupa Europei și Supercupa Spaniei.

În 2013, ”Jesusito” s-a transferat la Manchester City, unde a jucat până în 2017, atunci când s-a întors la clubul la care s-a format. Navas susține că a făcut-o din dragostea pentru suporterii-nepereche ai lui FC Sevilla.

”Știu că suporterii au așteptări mari și că doresc să mă răsplătească într-un fel sau altul. Eu am vrut să le mulțumesc prin revenirea la club și prin faptul că voi încerca să ajut echipa să cucerească alte trofee. Suporterii au o pasiune față de FC Sevilla. Savurează fiecare meci și ne ajută enorm. E incredibil să joci cu ei în tribune”, a menţionat fundașul FC Sevilla, căpitan de echipă, Jesus Navas.

Odată revenit la club, Jesus Navas a luat tricoul cu numărul 16, purtat anterior de bunul său prieten, Antonio Puerta, fostul jucător al ”alb-roșilor”, care a decedat la doar 22 de ani din cauza unor probleme cardiace.

”Sunt mândru că port numărul lui Antonio. El înseamnă mult pentru club. A fost o personalitate și un jucător de valoare. Suntem obligați să transmitem valorile în care el a crezut. Și pentru că ele ne-au ajutat să obținem titluri. Trebuie să dăm totul pe teren pentru memoria lui. Era un om fericit. Cred că este o onoare pentru un puști venit de la academie să preia acel număr”, a spus fundașul FC Sevilla, căpitan de echipă, Jesus Navas.

Navas este căpitanul lui FC Sevilla și deține recordul de apariții în tricoul clubului: a jucat la gruparea andaluză 505 meciuri în diverse competiții.

”Sunt mândru și din motiv că am însumat atât de multe meciuri, însă nu m-am schimbat. Sunt același jucător modest și muncitor. Mă aflu aici de mulți ani, am cucerit noște trofee și cred că dragostea e reciprocă. Sunt recunoscător de fiecare dată când joc”, a afirmat fundașul FC Sevilla, căpitan de echipă, Jesus Navas.

Pe 11 iunie, FC Sevilla va juca acasă cu concitadina Real Betis în derby-ul orașului Sevilla, primul meci din Primera Division după pauza de aproape trei luni cauzată de pandemia de coronavirus.


Preluat de la: Publika.md