Întreprinderile din Moldova se pregătesc să exporte în UE

Întreprinderile din Moldova se pregătesc să exporte în Uniunea Europeană. Anunţul a fost făcut de către directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici, în urma unei vizite de lucru la o întreprindere de producere a lactatelor din raionul Ialoveni.

Potrivit unui comunicat de presă emis de ANSA, unitatea este specializată în producerea înghețatei și dispune de utilaj și tehnologie modernă, astfel, fiind pregătită pentru a exporta produsele fabricate în Uniunea Europeană.

”Anul 2021 este unul foarte important atât pentru Agenție, cât și pentru mediul de afaceri în contextul misiunilor de Audit DG SANTE care este planificat să se realizez în Republica Moldova. De aceea, anul curent va include și evaluarea domeniului producerii produselor lactate ca urmare a expedierii Chestionarului și solicitării noastre la finele anului 2020 de efectuare a unui Audit pentru exportul produselor lactate și a produselor compuse pe baza de lapte în Uniunea Europeană”, a declarat Vladislav Cotici, directorul general ANSA.


Preluat de la: Publika.md