INOVATIV! Escarele pacienților imobilizați la pat se vindecă rapid și complet, cu un echipament medical de ultimă generație

Șederea într-o singură poziție pune presiune pe anumite zone ale corpului, care nu mai sunt vascularizate optim și, în timp, se provoacă moartea țesutului respectiv. Așa se produc escarele, care sunt ulcere ale pielii, deosebit de dureroase și care alterează starea pacienților. În cazul în care nu sunt tratate corespunzător, le pot pune chiar viața în pericol.

Pacienții paralizați în urma unor accidente vascular-cerebrale (AVC), ale unor traumatisme vertebrale sau imobilizați îndelung la pat, în urma unor intervenții chirurgicale, prezintă adesea escare. În Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”, pacienților internați în stare gravă, imobilizați, li se oferă  terapii specifice în regim intensiv, în paralel cu tratamentul escarelor dobândite de-a lungul șederii într-o singură poziție, din cauza afecțiunilor dobândite. ”Am achiziționat un echipament de ultimă generație, care se folosește în marile clinici din străinătate, dar foarte rar întâlnit la noi în țară – Deep Oscilation . Folosește o tehnică unică, noninvazivă și atraumatică. Se bazează pe producerea unui câmp electrostatic oscilant, care acționează în profunzime asupra țesutului tegumentar, subcutanat, muscular, limfatic și vascular. Tratamentul duce la recuperarea flexibilității, stimulează și grăbește procesul de vindecare și regenerare a țesuturilor afectate de escare”, explică Alina Ion, managerul Spitalului de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”, din Pantelimon, Ilfov.

Utilizarea acestui echipament în tratamentul pacienților internați pentru recuperare medicală în Spitalul ”Sfântul Sava” este inclusă în pachetele de terapie, nu se plătește suplimentar. Mai mult, până pe 31 mai, Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” oferă pachete de recuperare medicală intensivă, cu câte 2 ședințe de fizioterapie și 2 ședințe de kinetoterapie pe zi, în regim de internare. Recuperarea medicală intensivă este asigurată 7 zile din 7, inclusiv pe perioada weekendului și a sărbătorilor legale.
Terapia Deep Oscilation este folosită în: • tratarea rănilor deschise – escare, arsuri; • tratamentul traumelor acute pre operator și post operator; • gestionarea stărilor extrem de dureroase – efectul terapeutic poate fi obţinut şi prin atingeri uşoare (de ex: traumatisme cranio-cervicale în flexie, extensie sau combinate, fracturi, rupturi musculare); • profilaxia eficientă a trombozei, în cazurile de inactivitate; • funcţionarea defectuoasă a pompei musculare; • scurtarea perioadei de convalescenţă; • post-tratamentul carcinomului; • tratamentul eficient al edemelor (accelerarea fluxului limfatic); • mobilizare eficientă a secrețiilor în afecţiunile tractului respirator; • regenerare mai rapidă după intervenţii chirurgicale, dureri musculare, întinderi, leziuni traumatice, suprasolicitări sau afecțiuni neurologice-dureri, edeme, inflamaţii, răni; • pentru leziunile traumatice şi vătămările cauzate de suprasolicitări, efect antiinflamator și de reducere a edemelor. Date de contact ale Spitalului ”Sf. Sava” – Ilfov: 0724.021.090 | 0724.338.881 contact@spitalulsfantulsava.ro https://spitalulsfantulsava.ro/ Str.Cozieni nr 2, Pantelimon, Ilfov


Preluat de la: Timpul.md