Industria din Moldova, pusă pe brânci de noul coronavirus. Care este singurul domeniu care a înregistrat progrese în luna aprilie

Şi industria a fost pusă pe brânci de noul coronavirus. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, doar în luna aprilie, acest sector a înregistrat o scădere de 25 la sută, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Singurul domeniu care a înregistrat progrese este industria alimentară, care a crescut cu 0,3 la sută. Acest lucru se datorează faptului că producerea uleiurilor şi a grăsimilor vegetale s-a majorat de tocmai 7,7 ori.

De asemenea, şi fabricarea produselor de morărit a înregistrat o creştere de 18 procente.

Pe de altă parte, unele sectoare au înregistrat regrese. De exemplu, industria prelucrării peștelui a scăzut cu 36 la sută, iar cea de prelucrare şi conservare a fructelor şi legumelor, cu 23 la sută. Industria de fabricare a produselor de brutărie a scăzut cu 18 la sută şi a produselor lactate cu 2,4 procente.

În luna aprilie şi industria de prelucrare a înregistrat un regres de 24 la sută. Şi asta pentru că sectorul de fabricare a echipamentelor electrice a scăzut cu aproape 70 la sută. Aceeaşi scădere s-a înregistrat şi la producţia de mobilă.

În luna aprilie, şi fabricarea îmbrăcămintei a scăzut cu 60 la sută.

Datele Biroului Naţional de Statistică mai arată că, în aprilie, sectorul energetic şi-a majorat producția industrială cu 6,1 procente, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie