Publicația notează că la dezvoltarea și producerea unui astfel de material de construcție au participat oameni de știință de la Universitatea din East London și de la companiile Tate & Lyle Sugars și Grimshaw.
Se remarcă faptul că materialul dezvoltat de oamenii de știință va contribui la reducerea problemei amprentei de carbon, deoarece la producerea materialului de construcție emisiile de dioxid de carbon sunt de 5 ori mai mici în comparație cu fabricarea materialelor de construcție tradiționale. „Oamenii de știință de la University of East London (UEL) au dezvoltat un material de construcție unic, denumit Sugarcrete, care reprezintă un progres semnificativ în domeniul construcțiilor sustenabile. Dezvoltat în colaborare cu Tate & Lyle Sugars și Grimshaw, materialul oferă o soluție promițătoare pentru a elimina amprenta de carbon asociată cu materialele de construcție tradiționale, cum ar fi cărămida și betonul”, scrie Saurabh Shukla în publicația Kryshi Jagran
Plăcile Sugarcrete sunt un material compozit suficient de rezistent pentru a putea fi utilizat efectiv în construcții. Studiile au demonstrat fiabilitatea betonului de zahăr. Oamenii de știință caută acum companii care să ajute la introducerea noii tehnologii pe piața mondială.
Preluat de la: Noi.md