Ilan Șor: Fiecare deces de Covid-19 va fi pe conștiința Maiei Sandu

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a criticat-o dur pe președinta aleasă Maia Sandu, pentru decizia sa de a organiza un protest în plină pandemie. Într-o postare pe Facebook, Șor a declarat că Maia Sandu a dat dovadă de un nihilism revoltător.

„Maia Sandu nici măcar nu a intrat oficial în funcție, dar a dat dovadă de un nihilismul revoltător. În timp ce țara înregistrează antirecord după antirecord la infectări, ea a adunat oamenii în piață. Chipurile pentru „consultări”. (…) Este, oare, Sandu gata să-și asume responsabilitatea pentru sănătatea lor? Iar pentru cei care vor fi infectați de către cei care ulterior vor reveni în localitățile din țară? Pentru mine este evident faptul că fiecare caz de deces de Covid-19, care va urma în perioada următoare, va fi pe conștiința ei. Dacă mai au sens aceste cuvinte pentru un cinic și nihilist precum este președintele ales”, a scris Șor în postarea sa de pe Facebook.

Amintim că preşedintele ales, Maia Sandu, a chemat cetăţenii duminică, şase decembrie, la protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale. 

La îndemnul Maiei Sandu, câteva sute de persoane au protestat şi joi în faţa Parlamentului, când fuseseră introduse pe ordinea de zi proiectele de lege controversate. Asta deşi regulile impuse în condiţii de pandemie interzic evenimentele publice cu mai mult de 50 de persoane. 

Maia Sandu nu a comentat deocamdată acuzațiile aduse de Ilan Șor.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie