Guvernul britanic s-a răzgândit: Londra nu mai deschide școlile, din cauza noii tulpini de coronavirus

Schimbarea deciziei a venit în uma protestelor autorităților locale din capitala britanică.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că guvernul a luat în sfârșit o decizie cu sens și a anulat planul inițial de a permite elevilor din anumite zone să se întoarcă luni la școală, relatează BBC.

Asta după ce liderii a nouă autorități locale londoneze i-au scris secretarului educației Gavin Williamson îndemnându-l să regândească decizia.
Williamson declarase că închiderea școlilor din întregul oraș este „o ultimă soluție”. Școlile din nouă cartiere din Londra și din districtul City of London urmau să fie redeschise – în timp ce în celelalte 23 de cartiere ar fi rămas închise începând cu 4 ianuarie.

Guvernul a declarat că a decis ca toate școlile primare din capitală să fie obligate să ofere cursuri la distanță, după o revizuire suplimentară a ratelor de transmitere a coronavirusului.

Reamintim că încă din 20 decembrie, mai multe țări europene, printre care și România, au blocat zborurile dar și legăturile feroviare către și dinspre Anglia. Asta după ce transmiterea noii tulpini de coronavirus s-a accelerat și au intrat în vigoare restricțiile în Regatul Unit.


Preluat de la: Publika.md