Fructele și legumele pe care e mai bine să le cumperi congelate decât proaspete. Recomandările nutriționiștilor

Fructele și legumele în stare proaspătă aduc numeroase beneficii organismului. Cu toate acestea, câteva dintre ele sunt mai sănătoase dacă sunt congelate, potrivit a1.ro.

Nutriționiștii spun că unele fructe și legume, atunci când sunt congelate, își păstrează mult mai bine calitățile și aduc un aport mai mare de vitamine și minerale organismului.

Fructe și legume pe care e mai bine să le cumperi congelate:

1. Fructe de pădure
Fructele de pădure sunt uneori culese înainte ca ele să se coacă, dacă sunt folosite pentru export. Astfel, ele se coc în timp ce sunt transportate în alte țări. Pe parcursul acestui drum, ele își pot pierd nutrienți importanți. Tocmai de aceea, cumpărarea fructelor de pădure congelate este o idee mult mai bună atunci când ele nu sunt fructe de sezon. Acest lucru e valabil în cazul căpșunilor, zmeurei, murelor și afinelor.

2. Morcovi
Morcovii congelați își păstrează în timp nivelul de beta caroten și antioxidanți benefici. Altfel, în stare proaspătă, dacă nu sunt consumați la scurt timp după culegere, își pierd toate aceste minerale esențiale.

3. Mango
Probabil tuturor ni se întâmplă să așteptăm zile întregi până se coace un mango sau chiar să ratăm ziua coacerii și să ajungem să îl aruncăm la gunoi. Pentru a evita astfel de situații, un mango congelat poate fi extrem de eficient, fie pentu smoothie-uri, gustări sau deserturi.

4. Mazăre
Mazărea în stare proaspătă poate deveni foarte perisabilă. Dacă, în schimb, te aprovizionezi cu câteva pungi cu mazăre congelată vei putea să o adaugi oricând în supe sau alte mâncăruri gătite.

5. Spanac
Această legumă sănătoasă o poți găsi în stare proaspătă doar primăvara. De regulă, frunzele de spanac se veștejesc rapid dacă nu sunt consumate. Tocmai de aceea, spanacul congelat este o alegere excelentă, păstrându-și toate proprietățile și beneficiile.

6. Broccoli
Dacă ai cumpărat o rădăcină de broccoli și ai uitat-o în frigider câteva zile, îți poți lua adio de la ea. Se usucă foarte repede și își schimbă culoarea. Broccoli congelat este extrem de eficient, fiind nemaipomenit în orice preparat culinar, de vreme ce e bogat în vitamina C și alți nutrienți.


Preluat de la: Publika.md