Franța va organiza două concerte-test, la care pozitivii de COVID vor avea acces, pentru a vedea efectele

Franța va organiza în a doua jumătate a lunii martie două concerte-test, la Paris și Marsilia, cu scopul de a realiza un „model rezilient” pentru lumea spectacolului, în contextul pandemiei, a anunțat ministrul culturii, Roselyne Bachelot, potrivit G4Media şi libertatea.ro, care citează Le Figaro.

Experimentele vor fi pentru concertele cu spectatori în picioare.

„Sunt foarte optimistă pentru festivalurile cu locuri pe scaune. Pentru cele cu spectatori în picioare, este mai complicat și, din acest motiv, voi realiza aceste experimente, care sunt destinate testării a ceea ce se întâmplă”, a declarat Roselyne Bachelot.

Spectatorii vor fi testați, dar nu triați Spectacolul de la Marsilia va avea loc cu 1.000 de persoane, cu spectatorii „așezați, dar cu posibilitatea de a se ridica de pe scaune”. Toate persoanele vor fi testate înaintea concertului, însă cazurile pozitive „nu vor fi triate, pentru că trebuie să ne punem în situația în care este un amestec”. Testele vor fi repetate după eveniment, pentru a constata dacă acesta a dat un nivel al infectărilor. Vor fi distribuite măști și dezinfectant.

De asemenea, Roselyne Bachelot a anunțat, de asemenea, că pe 8 aprilie are loc un colocviu științific în cadrul căruia diferite experimente vor fi confruntate și studiate pentru a stabili „un model rezilient” pentru lumea spectacolului.

Instituțiile de cultură sunt închise în Franța, din cauza epidemiei de COVID.


Preluat de la: Publika.md