Fost angajat al OceanGate: Catastrofa Titanului a fost inevitabilă

Fostul director operațional al companiei OceanGate, care este dezvoltatorul aparatului de adâncime, David Lochridge, a afirmat în timpul audierilor din cadrul Pazei de Coastă a SUA că a avertizat compania cu privire la problemele de siguranță ale submersibilului, dar acestea au fost complet ignorate.

Afirmația sa a venit după ce Paza de Coastă a publicat pentru prima dată o înregistrare video cu rămășițele Titanului. În video se putea vedea conul rupt pe fundul oceanului, iar în jurul lui erau fragmente ale navei.

Lochridge a subliniat că „întreaga idee” a proiectului OceanGate era „să facă bani”.

„Acolo era foarte puțin loc pentru știință”, a asigurat el.

De asemenea, fostul director operațional al companiei și-a exprimat îndoielile cu privire la modul în care a fost construit Titanul în 2017.

„(Nu aveam) nicio încredere, și am vorbit foarte tare despre asta și vorbesc în continuare”, a spus el.

În 2018, Lochridge a fost concediat, iar compania l-a dat în judecată, subliniind că a divulgat informații confidențiale autorităților. De asemenea, OceanGate l-a acuzat pe Lochridge că a refuzat să asculte asigurările inginerului șef pe această temă. Lochridge și OceanGate au soluționat litigiul în noiembrie 2018.

Ce se știe despre explozia submersibilului Titan

The Guardian amintește că audierile Pazei de Coastă a SUA pentru investigarea tragediei Titanului au loc la mai bine de un an după ce aparatul subacvatic a explodat adânc sub apă, în urma presiunii mari a oceanului.

Cinci persoane, inclusiv CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, au murit în iunie 2023. Alte victime au fost cercetătorul britanic Hamish Harding, omul de afaceri britanic Shahzada Dawood și fiul său Suleman, precum și scafandrul francez Paul-Henri Nargeolet.


Preluat de la: Noi.md