Eroii basmelor lui Creangă au prins viață. Benzile desenate a şase povești, în format 2D

Eroii poveștilor lui Ion Creangă au prins viață. Mai exact, este vorba de transpunerea în benzi desenate a şase povești, de către o casă de producție din țara noastră. Astfel, copiii vor avea posibilitatea să vadă în format 2D basme, precum „Fata babei și fata moșneagului”, „Soacra cu trei nurori”, „Punguța cu doi bani”.

Ideea de a anima poveștile lui Ion Creangă a apărut aproximativ un an în urmă.

„Ne-am dorit să avem un proiect de suflet. Toți tindem să retrăim emoțiile din copilărie. Când am descoperit că avem o amintire comună și anume poveștile lui Ion Creangă, am hotărât că de ce nu să le dăm o nouă viață, ca și generația care vine să cunoască aceste povești.”, a spus managerul de proiect, Olga Iliaș.

Fiecare poveste a fost sonorizată şi în alte două limbi: rusă şi engleză. 

Pentru realizarea proiectului, tinerii creatori de filme de animaţie au obținut sprijin financiar de la Uniunea Europeană în cadrul programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, care presupune sporirea cooperării între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

„Am lucrat timp de trei luni la proiect, am fost în mediu 20 de persoane. Ne-au ajutat și actorii de la teatru și radio, să dăm viață la aceste personaje.”, a menţionat managerul de proiect, Olga Iliaș.

Poveștile pot fi urmărite la câteva posturi de televiziune, dar și pe un canal de YouTube.


Preluat de la: Publika.md