Elevii din Chişinău ar putea fi obligaţi să poarte măşti de protecţie în clase

În cazul în care numărul de cazuri de COVID-19 va creşte, elevii din Chişinău ar putea fi obligaţi să poarte măşti de protecţie în clase. În prezent, doar angajaţii instituţiilor de învăţământ sunt obligaţi să poarte măşti, iar elevii sunt îndemnaţi să le folosească doar atunci când nu pot păstra distanţa socială. Despre asta a vorbit viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, în cadrul şedinţei operative a Primăriei Chişinău.

„Este important să spunem că, în funcţie de situaţia epidemiologică din regiune, în baza deciziei teritoriale extraordinare de sănătate publică, condiţiile de purtare a măştii faciale pot fi revizuite”, a declarat Angela Cutasevici.

Angela Cutasevici a specificat că angajaţii instituţiilor de învăţământ vor trebui să se asigure că se păstrează distanţa socială de cel puţin un metru şi jumătate. Totodată, sălile de clasă şi echipamentele vor fi dezinfectate.

Autorităţile atenţionează că, în cazul în care situaţia epidemiologică se va înrăutăţi, decizia de redeschidere a şcolilor ar putea fi revizuită. Pentru respectarea măsurilor de protecţie, din bugetul municipal au fost alocate 14 milioane de lei. Din aceşti bani s-au cumpărat măşti, dezinfectat şi alte produse necesare în lupta cu pandemia.

Instituţiile de învăţământ din toată ţara au fost închise în luna martie, pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.


Preluat de la: Publika.md