Zeci de maşini au fost deteriorate din cauza unei porţiuni de drum aflate în reparaţie între localităţile Ciorescu şi Cricova din municipiul Chişinău. Parbrizele vehiculelor au fost stricate de bucăţile de pietre şi smoală folosite la modernizarea carosabilului.
Păgubaşii spun că de vină sunt drumarii, care efectuează lucrări de astupare a crăpăturilor. Însă responsabilii de la Ministerul Economiei şi Infrastructurii susțin că pentru a evita astfel de situații este nevoie ca şoferii să respecte semnalizarea rutieră temporară.
În mai puţin de un sfert de oră, doi şoferi s-au plâns echipei noastre de filmarea, pentru că au rămas cu parbrizele stricate.
„De la pietre, uitaţi-vă cum sar pietrele?!”
– Ce pagubă v-a adus?
– Iată, de vreo 100 – 200 de euro.
Conducătorii auto acuză drumarii că fac lucrări de mântuială. Mai mult, participanţii în trafic sunt indignaţi că lucrările sunt desfăşurate în timpul zilei, atunci când în zonă circulă mai multe maşini, iar termometrele indică peste 35 de grade Celsius.
„Noaptea să lucreze, nu ziua când este mult transport. Eu am mers ieri pe aici şi mi-a stricat geamul”.
„Ce acesta este lucrul?! Măcar pe traseul Chişinău- Bălţi ei pun o cantitate mai mare de smoală, dar aici uitaţi-vă…Se lipeşte de maşină, loveşte în caroserie, în sticla la maşini, cine vor întoarce toate cheltuielile?!”
Drumarii nu au vrut să vorbească cu noi, iar responsabilii de la Ministerul Economiei şi Infrastructurii ne-au declarat că şoferii trebuie să respecte indicatoarele rutiere.
„Ceea că sar pietrele acolo, așa prevede și tehnologia. Nu prevede că sar pietrele, dar o parte din ele nu se prind deodată de covor, care se formează. Este un covor de doi centimetri grosime. Astfel, în cazul când șoferii, toți șoferii ar urma cerințele indicatoarelor rutiere de circulație cu 30 de km pe oră și distanța între vehicule nu mai mică de 70 de metri, atunci nu s-ar întâmpla chestia asta.”, a afirmat șef de direcţie la Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Radu Rogovei.
Lucrările au demarat la sfârșitul lunii iulie şi vor fi încheiate la mijlocul lui august. Acestea costă în jur de 12 milioane de lei, bani alocaţi din mijloacele Fondului Rutier.
Preluat de la: Publika.md