„Drill, baby, drill”. O nouă numire controversată făcută de Trump. Undă verde pentru exploatarea petrolului și a gazelor

Doug Burgum, un fost patron al unei firme de software pe care a vândut-o Microsoft, a candidat la învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale, dar şi-a retras candidatura şi l-a susţinut pe Trump.

Doug Burgum, care a făcut legătura între companiile petroliere şi campania republicană, urmează să conducă din ianuarie politica enegetică americană.

„El va conduce Departamentul de Interne şi asta va fi fantastic”, a anunţat Donald Trump la o gală organizată joi la reşedinţa sa, la Mar-a-Lago, în Florida, precizând că va face un anunţ oficial la 15 noiembrie, transmite News.ro.

Departamentul american de Interne – diferit de cel al Securităţii Interne – se ocupă cu gestionarea terenurilor federale, care reprezintă peste un sfert din teritoriul american şi care constă în parcuri naţionale şi teritorii tribale.

Joe Biden a plasat acest departament în centrul politicii sale de luptă împotriva modificărilor climatice şi a încurajat acordarea de permise pentru proiecte de energie eoliană şi solară pe mare, într-un program care permite închirierea terenurilor în scopul conservării, la fel ca în scopul exploatării acestora.

Donald Trump vrea ca SUA să extragă în continuare petrol și gaze naturale din pământ

Donald Trump intenţionează să le exploateze pentru a-şi pune în aplicare programul pe care l-a rezumat simplu „Drill, baby, drill”.

Acest slogan promite o extindere a forajului petrolier în vederea scăderii la jumătate a facturii energetice, o promisiune a campaniei republicane.

Guvernatorul Doug Burgum este foarte apropiat de Harold G. Hamm, un miliardar care conduce Continental Ressources, una dintre cele mai mari companii petroliere din America, un donator generos al campaniei lui Donald Trump.

Doug Burgum urmează să fie însărcinat să extindă producţia petrolieră, de gaze naturale şi minieră în mare şi pe terenurile federale.

Acest lucru ar putea conduce la o creştere a concesiunilor noi la Golful mexic şi pe terenuri federale în state producătoare de petrol ca Wyoming sau New Mexico.

Activităţile de forare pe terenuri şi în ape fedrale reprezintă aproape 25% din producţia petrolieră americană şi 12% din producţia de gaze naturale.


Preluat de la: Unimedia.info