Doi recidiviști, reținuți pentru comiterea unui jaf stradal. Ce pedeapsă riscă suspecții (VIDEO)

Doi tineri de 18 și 25 de ani au fost reținuți după ce au jefuit o persoană. Poliția a fost alertată de către un tânăr în vârstă de 18 ani, care a comunicat oamenilor legii că în timp ce se afla pe bulevardul Moscova, de el s-a aproiat doi indivizi și în  mod deschis i-au sustras telefonul mobil, după care au fugit.

Prejudiciul cauzat tânărului constituie 4 500 lei.

Astfel, în urma reacționării polițiștilor suspecții au fost reținuți și încătușați. Indivizii au fost recunoscuți de către partea vătămată, iar asupra lor a fost depistat telefonul sustras. Aceștia s-au dovedit a fi originari din municipiul Chișinău și raionul Anenii Noi, anterior fiind judecați pentru comiterea infracțiunilor de furt.

Tinerii au fost escortați la inspecoratul de poliție pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că telefonul mobil sustras urmau să îl vândă și să obțină un profit.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetaţi penal pentru jaf. Dacă vor fi găsiți vinovați tinerii riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani. 


Preluat de la: Publika.md