Detalii noi despre situaţia din satul Brânzeni, care a intrat în carantină. 89 de localnici, testați pozitiv cu COVID-19

Noi detalii despre situaţia din satul Brânzeni, raionul Edineț, care de ieri a intrat în carantină. 89 de persoane din această localitate au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Primii suspecţi au apărut la începutul lunii aprilie, iar în data de opt aprilie virusul a fost confirmat la primii angajaţi ai Centrului de Sănătate din localitate, de unde se presupune că a pornit infectarea colectivă. Informația a fost prezentată de reprezentantul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Edineț, Aliona Pistruga, în cadrul briefingului de dimineață al Ministerului Sănătății.

Potrivit Alionei Pistruga, medicii care s-au infectat cu noul tip de coranvirus lucrează prin cumul şi la Internatul Psihoneurologic din aceeaşi localitate.

„Am luat și teste activ la trei dintre beneficiari care erau cu simptome clinice și au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. S-a luat decizia ca să testăm toți beneficiarii acestei instituți, 231 cât se află acolo la întreținere și activ au fost depistați în total 73 de beneficiari”, a menționat Aliona Pistruga.

În prezent, toți beneficiarii testați pozitiv cu COVID-19 sunt internați în spitale din regiune, iar cei mai mulți se află la Spitalul de Psihiatrie din Bălți. Starea lor este stabilă. Mai mult, ieri, în cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale a fost luată decizia ca și cei 145 de angajați ai Internatului Psihoneurologic din Brânzeni să fie supuși testelor. Amintim că localitatea Brânzeni a fost plasată în carantină de ieri, ora 09 00. Accesul în sat este limitat și se face doar printr-un singur punct de trecere. Zona este supravegheată de militari şi poliţie.

În prezent, alte cinci localități din țara noastră sunt în carantină: municipiul Soroca, orașele Glodeni și Ștefan-Vodă și satelele Carahasani și Talmaza din Ștefan-Vodă.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie