Descoperirea uluitoare, veche de 69 de milioane de ani, făcută de un băiat de 12 ani

Un băiat de 12 ani a făcut descoperirea vieții sale în ziua în care a găsit un schelet de dinozaur vechi de 69 de milioane de ani. Paleontologul amator era într-o drumeție împreună cu tatăl său, într-o zonă bogată în fosile din Alberta, Canada, în luna iulie, când a văzut niște oase care ieșeau dintr-o piatră. Săptămâna aceasta, excavarea scheletului a fost finalizată, relatează BBC News.

Băiatul, Nathan Hrushkin, spune că atunci când a văzut oasele pentru prima dată, a rămas fără cuvinte. 

„Eram atât de șocat pentru că făcusem o descoperire legată de dinozauri”, a spus băiatul, potrivit BBC News, citează digi24.ro.

Copilul, care este pasionat de dinozauri de la vârsta de șase ani, merge foarte des cu tatăl său în drumeții în situl canadian Albertan Badlands.

În urmă cu un an, a găsit mici fragmente de fosile, iar tatăl său a suspectat că vor cădea de pe stânca de deasupra. Așa că vara aceasta Nathan a decis să inspecteze zona. Oasele fosilizate ieșeau din coasta unui deal.

Badlands găzduiește multe fosile, iar un dinozaur – numit Albertosaurus – a fost descoperit aici de Joseph Tyrell la sfârșitul anilor 1800. Însă partea din situl de conservare unde băiatul a făcut descoperirea nu era cunoscută, așa că muzeul a trimis o echipă de experți să escaveze.

Până acum, au găsit între 30 și 50 de oase în peretele canionului, toate aparținând unui tânăr Hadrosaur, care a murit la trei sau patru ani.

Dinozaurul este important din punct de vedere științific, spune muzeul, deoarece fosila are o vechime de aproximativ 69 de milioane de ani, iar informațiile din perioada respectivă sunt foarte puține.


Preluat de la: Publika.md