DECLARAȚII: Ministrul Economiei Igor Dodon este autorul PRIMEI SCHEME din importul energiei electrice

 

Ministrul Economiei Igor Dodon este autorul primei scheme din importul energiei electrice. A plantat prima companie căpușă în 2008. Practic imediat, tarifele la energie electrică au crescut cu 30%. Urmare a acestui fapt, doar în anul 2008 cetățenii au achitat cu 12 milioane USD mai mult.

În doar 2 luni Dodon renegociază și semnează un contract nou cu Ucraina. În contractul nou, Moldova cumpăra electricitate tot de la Ucraina, doar că…în mijloc apare o companie înregistrată în Ungaria.

Consider că a fost grav prejudiciată securitatea națională, securitatea energetică a țării, bugetul de stat, dar și veniturile cetățenilor. Dodon nu a acționat în interesul țării, ci în interesul privat al anumitor persoane. Foarte posibil că această istorie este despre unul dintre primele kulioace ale tânărului Igor.

Despre asta am vorbit și în trecut, dar Procuratura lui Plahotniuc nu a acționat. Poate procuratura cică independentă va acționa, până când nu a expirat termenul de prescripție. Poate măcar de data asta se vor clarifica cât de justificate au fost aceste decizii pentru care cetățenii au început a păti imediat cu 30% mai mulți bani pentru electricitate, dar și în folosul cui s-a făcut această schemă.

Cât plătim pentru electricitate și de ce?

Dumitru Alaiba / https://www.facebook.com 


Preluat de la: Timpul.md