Cutremur cu magnitudinea de 6,4 în vestul Chinei. A fost urmat de o serie de replici

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade s-a produs în vestul Chinei, într-un oraș din provincia Xinjiang, vineri dimineață, la o adâncime de doar 10 km, iar epicentrul a fost lozalizat în Yutian, lângă graniţa teritoriului cu Tibetul. O serie de cinci seisme, produse la o adâncime de aproximativ 10 kilometri, au fost resimţite în decurs de o oră.

Deocamdată, nu au fost înregistrate victime sau daune materiale semnificative. Totuși, specialiștii spun că zona afectată ar mai putea fi lovită și de câteva replici în următoarele ore.

Cutremurele cu magnitudinea de peste 6,0 sunt considerate puternice, în conformitate cu scara de magnitudine Richter, și pot provoca pagube moderate până la devastatoare.

Alte două cutremure puternice s-au produs joi, în zona Cercului de Foc al Pacificului.

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 s-a produs în noaptea de miercuri spre joi în Noua Zeelandă, în apropierea coastelor Insulei de Sud.
Epicentrul a fost localizat la 87 de kilometri nord-nord-vest de Te Anau, în largul coastelor regiunii izolate Milford Sound și a fost resimţit de populaţie, dar fără să provoace pagube materiale importante, potrivit .stuff.co.nz.

Cutremurul a fost urmat de cel puțin 10 replici în zonă,între 2,4 și 3,5 grade pe scara Richter.

Un alt cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs joi dimineață în largul coastelor Japoniei, fără pericolul producerii unui tsunami.

Seismul s-a produs la o adâncime de 29,3 kilometri, la circa 40 de kilometri est de Tokyo și a fost resimţit la periferia capitalei, scrie a1.ro.


Preluat de la: Publika.md