Criză la Calea Ferată continuă: Mii de angajați lucrează fără salarii din martie

Directorul Agenției Proprietății Publice (APP), Roman Cojuhari, susține că autoritățile sînt în căutare de soluții pentru a remedia situația. Unele active ale întreprinderii ar urma să fie scoase la licitație, iar din banii obținuți să fie plătite salariile angajaților.

În aceeași situație sînt și alți angajați ai nodului feroviar din Basarabeasca care își așteaptă salariile de mai bine de trei luni.

Între timp, directorul Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, a declarat că autoritățile își propun să remedieze lucrurile prin valorificarea activelor neutilizate ale întreprinderii. Astfel, unele bunuri ar urma să fie scoase la licitație, iar din banii obținuți să fie achitate lefurile restante.

„Sîntem la etapa de a achita lefurile pentru luna martie, respectiv, datoriile care sînt la salariu sînt pe trei luni și jumate. Săptămînal discut cu directorul de la întreprindere și ne străduim să luăm toate măsurile necesare pentru a redresa situația.

Am rugat să fie prezentată și o listă de clădiri, de active care pot fi date în arendă și valorificate”.

Situația la Calea Ferată a Moldovei a început să se agraveze după luna august 2022, cînd a scăzut tranzitul din Ucraina, odată cu redeschiderea portului de la Odesa.

Tot de atunci, feroviarii au început să-și primească salariile cu întîrziere de cîteva luni. Pierderile estimative ale întreprinderii au constituit aproape 150 de milioane de lei în anul 2023.


Preluat de la: Noi.md