COVID-19 în școli și grădinițe. Aproape 500 de elevi şi 15 copii de vârstă preşcolară, infectaţi cu noul coronavirus

20 de şcoli şi 15 grădiniţe din ţară sunt în carantină, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19. Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, aproape 500 de elevi şi 15 copii de vârstă preşcolară sunt infectaţi în prezent. Cea mai gravă situaţie este în Capitală, unde numărul de îmbolnăviri creşte de la o zi la alta.

În total, 550 profesori, 489 elevi şi 126 cadre auxiliare din şcolile din ţară s-au îmbolnăvit de COVID-19. În acelaşi timp, aproape 14 mii de elevi învaţă de la distanţă. De asemenea, sunt în carantină 583 de profesori şi 211 cadre auxiliare.

Săptămâna trecută, în colegiile şi şcolile profesionale din ţară s-au înregistrat 47 de infecții cu noul coronavirus. Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, s-au îmbolnăvit 32 de elevi, opt profesori şi șapte angajaţi ai personalului auxiliar. Din această cauză, 18 grupe de elevi au fost plasate în autoizolare.

Iar în universităţi, s-au îmbolnăvit de COVID-19, 48 de studenţi, 28 de cadre didactice şi 20 de membri ai personalului auxiliar.

Din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, Ministerul Educaţiei anunţă că 15 grădiniţe au fost plasate în carantină, după ce 13 copii s-au îmbolnăvit de COVID-19. Numărul de cazuri înregistrate este mai mare printre angajaţii grădiniţelor. Mai exact, 125 de educatori şi 86 de angajați din personalul auxiliar se tratează, în prezent, de COVID-19.

Situaţia este dramatică şi în Capitală. Potrivit autorităţilor municipale, doar într-o săptămână, 101 elevi s-au îmbolnăvit de COVID-19. Printre angajaţii instituţiilor de învăţământ şcolar, numărul de cazuri noi înregistrate a ajuns la 72. Din această cauză, un liceu privat a fost plasat, în totalitate, în carantină, iar elevii fac lecţii online. Autorităţile mai discută despre trecerea la învăţământul online a unei alte școli din Chişinău.

De asemenea, au mai fost plasate în carantină două grădiniţe din Capitală. Asta după ce şase copii şi 61 de angajaţi s-au îmbolnăvit de COVID-19.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie