CONAF organizează în premieră semifinala ‘Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială’ în Dolj

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, organizează în premieră luni, la Craiova, semifinala concursului de planuri de afaceri “Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială”.

Programul se află la ediţia a II a şi este organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Universitatea de Vest din Timişoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor, se precizează într-un comunicat CONAF. Anul acesta “Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială” se va desfăşura în peste 20 de judeţe, urmând ca marea finală să fie organizată pe 23 mai, la Bucureşti. “Pe o piaţă a muncii în care schimbările rapide şi incertitudinile devin normă, descoperirea vocaţiei personale şi integrarea educaţiei antreprenoriale în parcursul educaţional al adolescenţilor se dovedesc a fi mai relevante ca oricând. CONAF le oferă tinerilor oportunitatea de a-şi identifica pasiunile şi talentele inerente, pentru a se putea adapta cu succes pe piaţa muncii în continuă evoluţie. Orele de educaţie antreprenorială, susţinute de antreprenori cu experienţă, le oferă instrumentele necesare pentru a transforma aceste pasiuni în iniţiative concrete, durabile şi cu impact semnificativ în societate”, se arată în comunicat.

Anul acesta, CONAF împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj au organizat ore de educaţie antreprenorială în 6 licee pentru aproximativ 400 de elevi. La etapa judeţeană a concursului de planuri de afaceri vor participa 9 echipe formate din 4-6 elevi de la liceele din Craiova. În cadrul evenimentului vor fi prezenţi reprezentanţi de cel mai înalt rang ai autorităţilor locale, antreprenori cu notorietate, elevi şi profesori. Juriul, format din antreprenori de renume, va puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei, precum şi modalitatea de prezentare.
Primele trei echipe câştigătoare, calificate la finală, vor participa la prezentări şi discuţii susţinute de organizatori, autorităţi locale implicate şi antreprenori cu notorietate naţională. În cea de-a doua ediţie a “Maratonului pentru Educaţie Antreprenorială”, începând cu luna ianuarie şi până în prezent, au participat la orele de educaţie antreprenorială peste 15.000 de elevi din peste 130 de licee din 40 de localităţi din ţară, din 20 de judeţe. Orele de educaţie antreprenorială au fost susţinute de peste 150 de antreprenori. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile. În prima ediţie a concursului de planuri de afaceri, care s-a desfăşurat timp de 150 zile, peste 5.000 de elevi din Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanţa, Galaţi, Neamţ, Timiş, Tulcea şi din municipiul Bucureşti au participat la orele de educaţie antreprenorială din fiecare judeţ, finalizate cu competiţia care a desemnat cele mai bune planuri de afaceri, cu potenţial şi sustenabilitate. Programul este iniţiat ca urmare a acordului de Parteneriat – Pactul pentru Educaţie Antreprenorial゠pentru susţinerea şi dezvoltarea competenţelor antreprenoriale în rândul tinerilor, semnat de CONAF cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării în anul 2019 şi prelungit în anul 2022 pentru încă 4 ani. Maratonul pentru Educaţie Antreprenorial゠este Marcă Înregistrat゠de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin. Potrivit comunicatului citat, Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin este o organizaţie care promovează şi susţine antreprenoriatul românesc şi care a fost înfiinţată ca urmare a necesităţii de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă şi echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci şi pentru întregul mediu de business. CONAF are în componenţa sa 2 federaţii, 12 patronate, 20 asociaţii, 27 sucursale şi peste 5.500 de companii, cu mai mult de 170.000 de angajaţi. Printre proiectele CONAF se numără “Pactul pentru Tineri”, “Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială” “DigitalUP” “Pactul pentru Muncă” – în parteneriat cu FPPG, “Pactul pentru Educaţie Antreprenorială” , “Romanian Venture Forum” seria de dialoguri deschise, “Turismul Românesc: Între impas şi oportunitate”.


Preluat de la: Timpul.md