Comercianții de obiecte de artă şi artizanat, nemulțumiți de noua locație

După ce au fost mutaţi din scuarul teatrului Mihai Eminescu în spatele Catedralei, vânzătorii de obiecte de artă şi artizanat spun că vânzările le-au scăzut foarte mult. Şi asta deoarece spaţiul nu este amenajat şi e departe de fluxul pietonal.

Autorităţile municipale au anunţat că vor amenaja acolo Aleea oamenilor de creaţie. Din imaginile postate de pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, pe o reţea de socializare, se vede că spaţiul va avea suporturi speciale pentru obiectele comercializate, precum şi bănci pentru vizitatori. Comercianţii spun că nu sunt la curent cu intenţiile autorităţilor, dar că ar fi vrut să fie întrebaţi cum vor să arate această piaţă.

„Ar fi bine dacă ne fac să fie şi standuri, că altfel ucidem tablourile. Va fi un loc frumos, cu cultură, comod.”

„Noi am avut standuri în spaţiul anterior, dar acum trebuie să umblăm cu ele după noi de fiecare dată.”

„Era vorba să întrebe şi părerea noastră, dar…”

Şi vizitatorii spun că le-ar plăcea un loc special în Chişinău, amenajat pentru un comerţ decent.

„Oamenii vor ieşi seara la plimbare pe aici, cu copiii, cu animalele de companie.”

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, lucrările de reabilitare a aleii vor începe de luni şi se vor încheia până la sfârşitul lunii noiembrie.

„Autorul proiectului este arhitectul Alexandru Sava. Acolo vor fi mai multe secţiuni pentru comercianţi, vor fi cel puţin 60 de locuri. Design-ul este gândit aşa ca să poată fi folosit ca şi mobilier urban, pe timp de iarnă va fi încălzit.”

Costul proiectului de reamenajare, 60 de mii de dolari, e asigurat de o companie turcă, potrivit pretorului. Piaţa de obiecte de artă din scuarul Mihai Eminescu a fost închisă în luna august după ce autorităţile au început lucrările de renovare a scuarului.


Preluat de la: Publika.md