Chicu: Colectivul artistic de la Filarmonica Națională va continua să activeze de pe alte scene artistice

Marea majoritate a partiturilor din biblioteca Filarmonicii Naționale sunt salvate, iar colectivul artistic, va continua să activeze de pe alte scene artistice. Este anuțul premierului Ion Chicu.

„Marea majoritate a partiturilor din biblioteca Filarmonicii Naționale sunt salvate.  Am pierdut completamente clădirea, dar ce e mai valoros – Colectivul artistic, va continua să activeze și să ne bucure cu creația lor divină! Provizoriu, de pe alte scene artistice. În scurt timp le vom pune la diszpoziție și instrumentele muzicale necesare.Mulțumesc din inimă tuturor prietenilor Moldovei, care deja și-au anunțat dorința de a ne ajuta în procesul de construcție a unui nou edificiu al Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”!”, a spus premierul Ion Chicu.

Totodata, potrivit șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, Harabagiu Mihail Sofronie, Filarmonica Națioanală ar putea fi demolată.

La moment, pompierii și salvatorii continuă efectuarea lucrărilor de demontare și înlăturare a materialelor de construcție care prezintă pericol, dar și vor evacua fonoteca din biblioteca Filarmonicii Naționale.

La fața locului lucrează laboratorul experimental antiincendiar pentru înaintarea versiunilor.


Preluat de la: Publika.md