Chiar dacă Sandu a dezminţit, PSRM insistă că a avut loc o întâlnire secretă a preşedintelui cu judecătorii

PSRM insistă că Maia Sandu s-a întâlnit secret cu unii judecători. Se întâmplă în condiţiile în care ieri preşedintele ţării a dezminţit public această informaţie. Potrivit deputaţilor socialişti, întâlnirea a avut loc înainte de plecarea Maiei Sandu la Paris.

„Acest lucru, noi, îl catalogăm ca o încercare de ingerinţă în activitatea instanţelor judecătoreşti de la noi din ţară”, a afirmat deputatul PSRM, Vasile Bolea.

Mai exact, Preşedinţia este întrebată de ce această întâlnire a fost una secretă? Care a fost scopul şi agenda acestei întâlniri? Cine din judecători au participat la întâlnire? De ce anume ei au fost selectaţi? De asemenea, parlamentarul este interesat și despre faptul dacă Consiliul Superior al Magistraturii a fost informat despre invitarea unui grup de judecători la sediul prezidențial.

Ieri, însă, preşedintele Maia Sandu a dezminţit informaţia cu privire la întâlnirea cu judecătorii.

„Nu am avut o întâlnire cu Consiliul Suprem al Magistraturii şi când o să am o întâlnire o să informez presa. Discuţiile mele cu Consiliul Suprem al Magistraturii vor fi despre reforma justiţiei, dar şi despre procesul de numire a judecătorilor. „, a declarat preşedintele Maia Sandu în cadrul briefingului de presă dedicat vizitei de lucru la Paris.


Preluat de la: Publika.md