Cele mai ciudate obiceiuri din jurul lumii de Revelion. În Chile se doarme în cimitir

Petrecerile de pomină în stațiunile montane au devenit deja celebre în România, însă în contextul pandemiei, cetățenii trebuie să respecte o serie de restricții, atât în ceea ce privește restaurantele cât și programul de circulație pe timpul nopții. Pe lângă evenimentele festive ce se organizează la cumpăna dintre ani, în România un obicei ciudat de revelion este și „mersul cu ursul”, practic în anumite zone din țară.

Pe lângă acesta, „sorcova” este la rândul ei bine cunoscută în rândul copiilor, care merg adesea în data de 1 ianuarie să cânte rudelor, vecinilor sau prietenilor, iar în schimb primesc diferite recompense, în bani sau în dulciuri, exact ca la colindat.

În întreaga lumea, noaptea dintre ani aduce evenimente, tradiții și obiceiuri care mai de care mai ciudate. Mai departe, te invităm să descoperi ce tradiții au oamenii de pe tot globul, potrivit Playtech.ro:

În țara noastră, cele mai cunoscute obiceiuri sunt Plugușorul, Sorcova, umblatul cu Ursul sau cu Capra. Tot la noi, în noaptea dintre ani oamenii aruncă bani în apă, pentru belșug și noroc pe durata anului care tocmai începe.

Strugurii, pe mesele de Revelion ale spaniolilor

În Spania se spune că dacă o persoană poate să bage 12 boabe de struguri în gură, va avea noroc toată noaptea. Totodată, struguri sunt și unul dintre alimentele pe care este recomandat să le ai pe masă. Se spune că la cumpăna dintre ani trebuie să mănânci 12 boabe de strgururi, iar pentru fiecare să îți pui câte o dorință.

Farfuriile se sparg în Danemarca

În Danemarca, oamenii păstrează farfuriile nefolosite până în data de 31 decembrie, iar odată ce au trecut în noul an, acestea sunt sparte de tocul ușilor în casele familiilor sau ale prietenilor.

Pâine alungă duhurile rele în Irlanda

Aici, pâine nu este folosită doar pentru a însoți masa de Revelion. Irlandezii lovesc pâinile de pereții locuințelor pentru a îndepărta toate spiritele rele.

În Franța și în Elveția dulciurile prezic noul an

Francezii mănâncă o mulțime de clătite în prima zi a lunii ianuarie, iar pentru belșug, elvețienii aruncă înghețată pe podea.

Belgienii le transmit urări animalelor domestice

În Belgia, oamenii prezintă respect față de animalele domestice, iar vacilor li se transmit urări cât mai bune pentru noul an.

În Chile se doarme în cimitir

O tradiție cunoscută în Chile marchează petrecerea Revelionului alături de cei dragi, decedați. Astfel, oamenii dorm în cimitire, la mormintele membrilor familiei, care au murit.

Gălețile cu apă, faimoase în Thailanda și Puerto Rico

Thailandezii aruncă găleți de apă unii pe alții, pentru un an îmbelșugat, în timp ce în Puerto Rico oamenii aruncă găleți de apă de la balcon, pentru a alunga spiritele rele.

Tradiția de a arunca lucruri pe geam este valabilă și în Africa, acolo unde oamneii aruncă piese de mobilier pe fereastră, pentru alungarea necazurilor din trecut.

Lenjeria colorată dă tonul anului ce vine în America de Sud

Lenejria intimă colorată prezice cum va fi noul an pentru cine o poartă. Roșu simbolizează noroc în plan sentimental, argintiul anunță belșug și bogăție, iar albul înseamnă pace interioară.


Preluat de la: Publika.md