Cel puţin 36 de persoane au murit lovite de trăsnete în statul Bihar din India

Trăsnetele şi ploile torenţiale au provocat 36 de decese în statul Bihar, din estul Indiei, în ultimele 24 de ore, a relatat marţi postul de stat All India Radio citat de agenţia Xinhua. Ploi abundente şi furtunile însoţite de trăsnete s-au abătut asupra statului Bihar în ultimele 24 de ore, afectând 12 districte, inclusiv Araria, Purnea, Supaul, Saharsa, Nawada, Jamui, Begusarai şi Sheikhpura, scrie digi.24.

„În Bihar, numărul victimelor în urma trăsnetelor, furtunilor şi incidentelor asociate ploii în ultimele 24 de ore în diferite părţi ale statului a crescut la 36”, potrivit relatării.

Alte 13 persoane, printre care opt copii, au suferit răni, precizează sursa citată. În urma ploilor şi furtunilor, mai mulţi copaci şi stâlpi de electricitate au căzut, întrerupând alimentarea cu energie electrică în mai multe zone ale statului. Potrivit relatării, majoritatea victimelor erau fermieri care lucrau pe câmpuri.

Conducătorul statului Bihar, Nitish Kumar, a cerut locuitorilor să rămână vigilenţi, să stea la adăpost în timpul trăsnetelor şi să urmeze recomandările emise de departamentul pentru gestionarea dezastrelor.

La începutul acestei luni, 17 persoane au fost ucise de trăsnete în acelaşi stat. În lunile iunie şi iulie, peste 60 de persoane au murit lovite de trăsnete în Bihar. În fiecare an, în sezonul musonic, sute de oameni mor loviţi de trăsnete în India, mai scrie Xinhua, citată de Agerpres.


Preluat de la: Publika.md