Cel mai mare falsificator de bancnote de plastic din lume a fost reţinut

Cel mai mare falsificator de bancnote de plastic din lume, care a reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria României, a fost reţinut de polițiști, după ce procurorii au efectuat cinci percheziţii domiciliare în București şi la Bușteni.

Potrivit procurorilor DIICOT, în primăvara anului 2014, trei persoane au constituit un grup infracțional care s-a specializat în falsificare de monedă și punerea lor în circulație, grup care își desfășoară activitatea și în prezent. Membrii grupării au reușit să falsifice 17.065 bancnote de 100 de lei, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 1.706.500 lei româneşti, informează hotnews.ro.

Liderul grupului se ocupa de procurarea materialelor şi instrumentelor necesare falsificării banilor și punerea acestora în circulație, inducând astfel în eroare mai multe persoane.

În urma cercetărilor, s-a constatat că liderul grupului a reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria României și să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume.


Preluat de la: Publika.md